Direct naar content
< overzicht

Workshopmiddag: “Hoe ben je schimmels in aardappelen te slim af"

Tijdens deze workshopmiddag staat het voorkomen en bestrijden van schimmels in aardappelen centraal. Twee experts uit de praktijk vertellen over verschillende (groene) oplossingen en de voor- en nadelen daarvan. De workshops vinden na elkaar plaats. De onderwerpen en sprekers zijn zo gekozen dat de workshops interessant zijn voor zowel gangbare als biologische telers. Lees hieronder meer over de workshops en meld je via de button aan!

Locatie: Eeterij en Feesterij de Droom, Wethouder Trompersstraat 52, 4771 RW Langeweg
Datum: 22 november 2022 van 13:30-16:00 uur
Kosten: Gratis

Meld je hier aan voor de workshops!

Workshop #1: biologische rassen, phytophthora-resistentie en BOS systemen – Jan-Eric Geersing, Geersing Potato Specialist
In deze workshop verteld Jan-Eric o.a over biologische aardappelrassen en phytophthora resistentie. Ook licht hij toe wat een beslissingsondersteunend systeem (BOS) kan betekenen voor het inzetten van minder fungiciden. Een BOS houdt rekening met o.a. de genen van het aardappelras en weersomstandigheden. Uiteindelijk gaat het om risicobeleving en hoe je hier in je bedrijf het beste mee om kan gaan. Jan-Eric zal hierin ook de rol van groene GBM toelichten.
Workshop #2: schilziekte herkenning, groene oplossingen en resultaten praktijkproef – Olaf van Campen, Agrico
Olaf zal vertellen over robuuste aardappelrassen. Deze zijn niet geheel resistent, maar hebben wel een verhoogde weerstand. Ook zal Olaf de koppeling maken met schilkwaliteit bij tafelaardappelen en hoe je, door hier goed voor te zorgen, een mooie bonus op je aardappelprijs kan verdienen. Ook zullen de eerste resultaten van een proef op het bedrijf van Dingeman gepresenteerd worden. In deze proef is onderzocht of we met enkel groene oplossingen, dus zonder chemie, een net zo mooie aardappel op kunnen leveren.

De workshops vinden zich na elkaar plaats, waardoor beide bijgewoond kunnen worden.

Deze demonstratie is onderdeel van het project “win-win in Zevenbergschen Hoek” waarbij de zoektocht tussen economisch en ecologisch optimaal boeren centraal staat. Tijdens dit project worden diverse demonstraties en workshops georganiseerd. Lees op de project pagina meer over de Zevenbergschen Hoek.
Zevenbergschen Hoek
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!