Direct naar content

De podcast van Boerenverstand!

De podcast van Boerenverstand Onderzoek en Advies is maandelijks online via onze website en social media platforms te beluisteren. Deze podcasts gaan inhoudelijk over actuele onderwerpen binnen het dagelijkse werk van Boerenverstand. Hierbij staan vakmanschap, verdienmodellen en integrale aanpak van verduurzaming centraal. Er zullen ook geregeld gasten aanschuiven om mee te discussiëren over het onderwerp.

Op deze pagina zullen de verschillende afleveringen van de podcast verschijnen. Houd deze pagina in de gaten of meld je aan via het formulier onderaan de pagina aan om op de hoogte te blijven van het verschijnen van de podcasts!

Klik hier voor de link naar Anchor!

Podcast #6

De kringloopboeren in Midden-Delfland

In deze aflevering van de Boerenverstand podcast hebben we het over de kringloopboeren in Midden-Delfland. Al ruim 15 jaar wordt intensief samengewerkt met de gemeente om een manier van boeren te stimuleren met minder verliezen, meer natuur, korte ketens en passend in het landschap. Wat maakt dit gebied zo uniek? En wat heeft 15 jaar investeren in kringlooplandbouw gebracht op het gebied van stikstof, natuur en waterkwaliteit? We gaan hierover in gesprek met melkveehouders uit het gebied Arnold van Adrichem en Gertjan Hooijmans, en Kees Boks, beleidsmedewerker landelijk gebied bij de gemeente Midden-Delfland.

Meer weten over het project ‘Duurzaam boer blijven’? https://www.middenindelfland.net/.

Klik hier voor de link naar Spotify of beluister de aflevering hieronder!

Podcast #5

Uitbreiding van het Boerenverstand team! Nieuwe collega's en projecten.

Het team van Boerenverstand Onderzoek en Advies heeft zich in de afgelopen periode flink uitgebreid. In de nieuwste aflevering van de podcast van Boerenverstand Onderzoek en Advies stellen Nynke Dijkstra, Roos Köbben, Veerle Verbeeck en Nienke Hellinga zich voor. Onze nieuwe collega’s zullen in deze podcast iets over zichzelf en hun werkervaring vertellen. Daarnaast zullen zij enkele projecten waar ze mee bezig zijn uitlichten en inhoudelijk op in gaan!

Klik hier voor de link naar Spotify of beluister de aflevering hieronder!

Podcast #4

Emissiearme bedrijfsvoering op melkveebedrijven

In deze aflevering van de podcast van Boerenverstand Onderzoek & Advies bespreken we het project de Emissiearme bedrijfsvoering. Binnen dit project werken Netwerk GRONDig en Boerenverstand samen om de winst die grondgebonden bedrijven hebben op het gebied van ammoniakemissies in beeld te brengen. Melkveehouder Hantsje Andela en Yvonne Verbeek-Schilder, onderzoeker bij Boerenverstand, gaan met elkaar in gesprek.

Meer weten over het project? http://www.netwerkgrondig.nl/, http://www.emissiearmelandbouw.nl/.

Klik hier voor de link naar Spotify of beluister de aflevering hieronder!

Podcast #3

Eindejaarspodcast: Terugblikken op afgelopen jaar en vooruitzicht 2023

In deze aflevering van de podcast van Boerenverstand Onderzoek en Advies gaat Wouter de Jong in gesprek met het team van Boerenverstand. Ze nemen u mee in hun werkzaamheden van het afgelopen jaar. Hier worden de verschillende projecten waar het team in betrokken is besproken en waar het team tegenaan is gelopen of juist grote stappen in heeft kunnen maken. Ook nemen ze u mee waar het team het komende jaar mee bezig gaat.

Klik hier voor de link naar Spotify of beluister de aflevering hieronder!

Podcast #2

Onderzoek naar integraal beleid met KPI’s voor kringlooplandbouw

In de tweede aflevering van onze podcast praat Wouter de Jong samen met Anne van Doorn en Daan Heurkens over kritische prestatie indicatoren voor kringlooplandbouw. Een belangrijk project waar Boerenverstand samen met andere partijen betrokken bij is en een rode draad vormt in ons werk. We nemen u mee in de kansen en uitdagingen van het meetbaar maken van maatschappelijke opgaven als nitraat, ammoniak, CO2, biodiversiteit, bodemkwaliteit en dierenwelzijn.

Klik hier voor de link naar Spotify of beluister de aflevering hieronder!

Podcast #1

Wie en wat is Boerenverstand? En wat doen ze precies?

In de eerste aflevering van de podcast van Boerenverstand Onderzoek en Advies gaan we het hebben over wie en wat Boerenverstand is en wat de visie van het bedrijf is. Wouter de Jong gaat in gesprek met Frank Verhoeven, eigenaar en oprichter van Boerenverstand. Samen praten zij over hoe Frank tot het oprichten van Boerenverstand is gekomen, wat er bereikt is en waar het bedrijf nu staat. Tot slot kijken we vooruit waar Boerenverstand naar toe wil werken.

Klik hier voor de link naar Spotify of beluister de aflevering hieronder!

PROMO Boerenverstand Onderzoek en Advies

PROMO aflevering

In de promo van de podcast van Boerenverstand Onderzoek en Advies zullen we kort toelichten wat er in de podcasts voorbij zal komen.

Klik hier om de aflevering te luisteren!

Vul onderstaand formulier in om op de hoogte te blijven van onze podcast!

Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!