Direct naar content

Onderwijs & trainingen

Boerenverstand inspireert en laat graag eens een ander geluid horen. Onze kennis brengen we graag over op anderen. Dit doen we door het geven van lezingen, workshops, trainingen, gastcolleges en meer. Hierbij gaan we uit van de praktijk en brengen we onze kennis over op een manier die blijft hangen. Zo geven we workshops over bijvoorbeeld stikstof-arm voeren, kringlooplandbouw voor dummies en over de gebiedsgerichte aanpak.

Boerenverstand biedt een ruim aanbod aan trainingen, workshops en cursussen. Ook verzorgen we regelmatig gastcolleges op Wageningen Universiteit, Van Hall, CAH Dronten, HAS Den Bosch en diverse AOC’s. We begeleiden ook stages, scripties en projectgroepen van zowel HBO als Universiteit. Daarnaast begeleiden we ook studiegroepen voor boeren. En is er iemand die er meer over weet dan wij? Dan betrekken we die graag bij onze trainingen en workshops. 

 

Onze kracht:

  • Kennis vanuit van en uit de praktijk
  • We gaan altijd uit van onafhankelijke kennis
  • Vanuit ons brede netwerk schakelen we altijd de meest relevante experts in.

Met de unieke kennis die we in huis hebben geven we trainingen over allerlei onderwerpen binnen de grondgebonden landbouw. We verzorgen  studiegroepen, lezingen en trainingen voor boeren,  beleidsmakers en adviseurs. We hebben een ruime ervaring in zowel online als offline trajecten.

Voor wie?

  • Primaire sector
  • Onderwijsinstellingen
  • Ketenpartijen
  • (Detail) onderzoekers

Bodemcursus Veenkoloniën

  • Onderzoek
Met de centrale rol die de bodem binnen het bedrijfssysteem speelt is daarom op 27 mei de bodemcursus die begeleid wordt door Coen ter Berg van start gegaan in de Veenkoloniën. De deelnemers van deze cursus worden gedurende zeven middagen in het lopende jaar bijgeschoold over het beoordelen van de bodemconditie en in hun kennis van bodemkunde en de interactie met het gewas.
Lees meer Lees meer

Samenwerken?

Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt.
Cases