Direct naar content

Over Boerenverstand

Bij Boerenverstand staat innovatie in de landbouw centraal. Wij staan dagelijks tussen boer, overheid, onderzoek, onderwijs en de markt. Samen met  ons netwerk van praktijkbedrijven en adviseurs zorgen we voor creatieve oplossingen, zodat een blije aarde en blije koeien altijd samen blijven gaan met blije boeren, blije consumenten en blije burgers!

Het team

Frank Verhoeven

Eigenaar

Frank is eigenaar en oprichter van Boerenverstand. Geboren en getogen op een melkveebedrijf, afgestudeerd als landbouwkundig ingenieur in 1997 en in 2005 gestart met het bedrijf Boerenverstand Consultancy. Frank is  zijn carrière begonnen bij de leerstoelgroep Rurale Sociologie van Wageningen Universiteit waar hij geleerd heeft onderzoek te doen met en in de boerenpraktijk. Frank komt het beste tot zijn recht als verbinder tussen de voorlopers, het onderzoek, de markt en het beleid.

Daan Heurkens

Projectleider

Daan werkt bij Boerenverstand als projectleider aan tal van projecten. Dit loopt uiteen van beleidsadviezen, projectbegeleiding tot het verzorgen van studiegroepen en uitvoeren van innovatie projecten. Daan heeft vanuit zijn studie aan de HAS en Wageningen veel praktijkervaring die hij gebruikt bij het ontwikkelen van praktische tools als op mijnrantsoenwijzer.nl. Daar is het thema veevoeding, maar ook juist de integrale benadering vindt Daan belangrijk. Bijvoorbeeld bij het project KPIK levert Daan zijn bijdrage.

Bart Housmans

Consultant

Bart heeft aardwetenschappen aan de UvA gestudeerd en Water Science & Management aan de UU. Na zijn bachelor heeft hij een jaar op een ranch in Mongolië gewerkt waar zijn passie voor het boerenleven is ontstaan. Dit heeft hij verder doorgezet door tijdens zijn master stage te lopen op een akkerbouwbedrijf in Spanje. Bij Boerenverstand werkt Bart voornamelijk aan projecten binnen de thema’s akkerbouw en bodem.

Wouter de Jong

Associate partner

Wouter is sinds 2009 betrokken bij de ontwikkeling van kringlooplandbouw in Nederland. Eerst als gedeputeerde van de provincie Utrecht, later ook  als geassocieerd partner van Boerenverstand. Na een periode als burgemeester is hij sinds 2019 weer voor een deel van zijn tijd betrokken bij Boerenverstand. Momenteel is hij in opdracht van LNV programma coördinator voor de ontwikkeling KPI’s voor de kringlooplandbouw. Daarnaast treedt hij regelmatig op als dagvoorzitter en draait hij mee in verschillende projecten van Boerenverstand.

Yvonne Verbeek-Schilder

Consultant

Yvonne heeft Bio-farmaceutische wetenschappen in Leiden gestudeerd, met haar afstudeerproject in Thailand. Daarna is ze gepromoveerd aan de universiteit van Wenen, waarbij ze meerdere onderzoeksstages heeft gedaan in München en Atlanta. Na haar promotie heeft ze 5 jaar bij een grote zuivelcoöperatie gewerkt als onderzoeker Life Sciences, en 8 jaar bij een producent van diergeneesmiddelen. Ze heeft een bovenmatige interesse in en een groot hart voor duurzame melkveehouderij.

Simon Doornebal

Consultant

Simon melkt nog dagelijks zijn koeien in Linschoten. Na zijn afstuderen aan de Aeres Hogeschool in Dronten is hij begonnen bij Boerenverstand. Simon is consultant en houdt zich binnen verschillende projecten bezig met de praktische zaken rondom rantsoenen van melkvee en de Kringloopwijzer.

Pauline Athmer

Consultant

Pauline heeft na haar studie diergeneeskunde 7 jaar als rundvee dierenarts gewerkt in het oosten en in het midden van het land. Als dierenarts adviseerde ze veehouders dagelijks over de diergezondheid en de algemene bedrijfsvoering van hun bedrijf. Hierna heeft ze 4,5 jaar gewerkt bij een internationaal farmaceutisch bedrijf dat vaccins ontwikkelt om de uiergezondheid en de longgezondheid op onder andere melkveebedrijven te verbeteren. Sinds september 2022 is ze aan de slag bij Boerenverstand. Als consultant houdt zij zich bezig met verschillende projecten.

Els Dikker

Algemene ondersteuning

Els heeft in 2021 de bachelor ‘Animal Sciences’ in Wageningen afgerond. Daarna is ze begonnen aan de master diergeneeskunde in de richting van de landbouwhuisdieren. Naast haar studie pakt ze bij Boerenverstand diverse taken op zoals de website up-to-date houden en het ondersteunen bij projecten.

Lysanne Lucassen

Stagiair

Lysanne is sinds september 2022 stagiaire bij Boerenverstand. Ze studeert aan de universiteit van Wageningen waar ze net haar masterscriptie over de bijdrage van kringlooplandbouw aan de financiële situatie van melkveebedrijven heeft afgerond. Binnen haar stage bij Boerenverstand brengt ze de economische gevolgen van ammoniak reducerende maatregelen voor melkveebedrijven in kaart.

Kom jij ons team versterken?

Vacature

Informeer hier naar de mogelijkheden!

Producten & diensten

Samenwerken?

Boerenverstand is een adviesbureau dat op een praktische en innovatieve manier werkt aan een duurzamere landbouw: goed voor de aarde, voor het dier, voor de boer en de consument! Vanuit een duidelijke visie op de landbouw. We werken met voorlopers en een aantal boerencoaches! Bent u voor een van deze thema’s opzoek naar een expert of projectpartner, dan denken we graag met u mee.

Neem contact op