Direct naar content

Over Boerenverstand

Bij Boerenverstand staat innovatie in de landbouw centraal. Wij staan dagelijks tussen boer, overheid, onderzoek, onderwijs en de markt. Samen met  ons netwerk van praktijkbedrijven en adviseurs zorgen we voor creatieve oplossingen, zodat een blije aarde en blije koeien altijd samen blijven gaan met blije boeren, blije consumenten en blije burgers!

Het team

Frank Verhoeven

Eigenaar

Frank is eigenaar en oprichter van Boerenverstand. Geboren en getogen op een melkveebedrijf, afgestudeerd als landbouwkundig ingenieur in 1997 en in 2004 gestart met het bedrijf Boerenverstand Consultancy. Frank is zijn carrière begonnen bij de leerstoelgroep Rurale Sociologie van Wageningen Universiteit waar hij geleerd heeft onderzoek te doen met en in de boerenpraktijk. Frank komt het beste tot zijn recht als verbinder tussen de voorlopers, het onderzoek, de markt en het beleid.

Daan Heurkens

Manager & Projectleider

Daan werkt bij Boerenverstand als bedrijfsleider en projectleider aan tal van projecten. Dit loopt uiteen van beleidsadviezen, projectbegeleiding tot het verzorgen van studiegroepen en uitvoeren van innovatie projecten. Daan heeft vanuit zijn studie aan de HAS en Wageningen veel praktijkervaring die hij gebruikt bij het ontwikkelen van praktische adviezen en tools als op mijnrantsoenwijzer.nl. Juist de integrale benadering vindt Daan belangrijk. Bijvoorbeeld bij het project KPIK levert Daan zijn bijdrage en zorgt voor de coördinatie van gebiedspilots.

Bart Housmans

Consultant

Bart werkt bij Boerenverstand als consultant en projectleider in meerdere projecten binnen de thema’s akkerbouw en bodem. Hij spreekt de taal van zowel boer als beleidsmaker en ondersteund hen beide in het concretiseren van duurzaamheid op het boerenerf. Hierbij staan het stimuleren van het vakmanschap van de boer en het bieden van handelingsperspectief centraal.

Wouter de Jong

Associate partner

Wouter is sinds 2009 betrokken bij de ontwikkeling van kringlooplandbouw in Nederland. Eerst als gedeputeerde van de provincie Utrecht, later ook als geassocieerd partner van Boerenverstand. Na een periode als burgemeester is hij sinds 2019 weer voor van betrokken bij Boerenverstand. Momenteel is hij in opdracht van LNV programma coördinator voor de ontwikkeling KPI’s voor de kringlooplandbouw en voorzitter van het Landbouwakkoord. Daarnaast treedt hij regelmatig op als dagvoorzitter en draait hij mee in verschillende projecten van Boerenverstand.

Yvonne Verbeek-Schilder

Consultant

Yvonne heeft een bio-chemische achtergrond; ze heeft Bio-farmaceutische wetenschappen gestudeerd in Leiden en is gepromoveerd in de Biochemie in Wenen. Hierna heeft ze 5 jaar bij een grote zuivelcoöperatie gewerkt als onderzoeker Life Sciences, en 8 jaar bij een producent van diergeneesmiddelen. Ze heeft een bovenmatige interesse in en een groot hart voor duurzame melkveehouderij.
Inmiddels weet ze heel veel van koeienpoep en -pies na grondig literatuuronderzoek en laboratoriummetingen aan ammoniak en ureum. Ze houdt er het meest van om de wetenschap met de boerderij te verbinden, en trekt graag de laarzen aan om monsters te verzamelen.

Pauline Athmer

Consultant

Pauline heeft na haar studie diergeneeskunde 7 jaar als rundvee dierenarts gewerkt in het oosten en in het midden van het land. Als dierenarts adviseerde ze veehouders dagelijks over de diergezondheid en de algemene bedrijfsvoering van hun bedrijf. Hierna heeft ze 4,5 jaar gewerkt bij een internationaal farmaceutisch bedrijf dat vaccins ontwikkelt om de uiergezondheid en de longgezondheid op onder andere melkveebedrijven te verbeteren. Sinds september 2022 is ze aan de slag bij Boerenverstand. Als consultant houdt zij zich bezig met verschillende projecten.

Harmke Schrijver

Consultant

Harmke heeft na haar studie dier & veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten gewerkt als inspecteur bij de NVWA, als projectleider monitoringsonderzoek rundvee bij de Gezondheidsdienst voor dieren en als onafhankelijk zelfstandig bodemadviseur. Daarnaast staat ze ook thuis regelmatig in de koeienstal. Harmke houdt zich als consultant bij Boerenverstand zowel inhoudelijk en als projectleider, bezig met verschillende projecten. Hierbij vindt ze de toepasbaarheid op het boerenerf en integrale aanpak belangrijk.

Ellen Tijkotte

Consultant

Ellen molk al jong de koeien, studeerde sociologie, werkte wereldwijd als trainer en adviseur in projectmanagement en de afgelopen 5 jaar als projectleider voedseltransitie in Flevoland. Met deze ervaringen op zak komt ze bij Boerenverstand weer een stukje dichter bij huis, en zet ze zich in voor duurzame landbouw. Ellen kent de taal en realiteit van zowel boeren als beleidsmakers, van producenten en consumenten, en verbindt deze werelden graag met praktisch uitvoerbare en onderbouwde oplossingen. Ellen werkt als projectleider en consultant aan verschillende projecten.

Albert Klinkhamer

Consultant

Van grondmonsters nemen in Australië, onderzoek aan zaaimachines in Brazilië tot koeien melken in Frankrijk; het reizen en werken in het buitenland beviel Albert goed. Na zijn studie Landbouwtechniek in Wageningen heeft hij verschillende internationale functies vervult binnen de agrifood keten. Albert wil deze ervaring gebruiken om samen in de keten te werken aan duurzaamheid. Samen met de boer werken aan een andere gezondere vorm van landbouw, is een belangrijke drijfveer voor Albert. Hij werkt bij Boerenverstand als projectleider aan tal van projecten waaronder de Biodiversiteitsmonitor Akkerbouw.

Annelies van Zinderen

Consultant

Annelies werkt bij Boerenverstand als junior consultant waarbij ze meeloopt in de teams veehouderij en akkerbouw. Tijdens haar studie Internationaal Land- en Waterbeheer in Wageningen, heeft ze vooral kennis en praktijkervaring opgedaan in het buitenland en wil ze nu de focus leggen op de agrarische sector in Nederland. Tijdens haar werk staat ze graag dicht in contact met de boeren en wil ze zich bezighouden met de verduurzaming van deze sector en de meetbaarheid hiervan.

Sanne Carp-van Dijken

Consultant

Sanne heeft als rundvee dierenarts in de praktijk gewerkt, zowel in binnen- als buitenland. Daarna heeft ze zich bij de Gezondheidsdienst voor Dieren gericht op monitoring (Veekijker), voeding & water en gewerkt aan uiteenlopende projecten. Na een reis in het buitenland met het gezin combineert Sanne praktijkwerk als rundvee dierenarts met werken bij Boerenverstand. Als consultant bij Boerenverstand gaat ze haar kennis en ervaring inzetten in projecten en kennisoverdracht waarbij diergezondheid, integrale kijk op het boerenbedrijf en praktische toepasbaarheid centraal staat.

Petra Meuleman

Backoffice medewerker

Doordat Petra bij familie regelmatig tussen de koeien en andere dieren te vinden was, werd het haar duidelijk dat hier haar hart ligt. Daarom is ze na haar studie Dierwetenschappen in Wageningen altijd in de agrarische sector werkzaam geweest. Communicatie, de financiële sector, klantenservice en de zuivel zijn bekend terrein, met name vanuit een dienstverlenende rol. Bij Boerenverstand zal Petra deze kennis en ervaring inzetten en als spin in het web zorgen dat administratie, contacten en andere praktische zaken bij Boerenverstand afgehandeld worden.

Els Dikker

Algemene ondersteuning

Els heeft in 2021 de bachelor ‘Animal Sciences’ in Wageningen afgerond. Daarna is ze begonnen aan de master diergeneeskunde in de richting van de landbouwhuisdieren. Naast het praktische werk in de stal is ze ook erg geïnteresseerd in de ontwikkelingen rond het verduurzamen van de landbouw. Bij Boerenverstand pakt zij diverse taken op zoals de website up-to-date houden en het ondersteunen bij projecten.

 

 

 

Julius Verhees

Stagair

Julius studeert aan de Wageningen Universiteit en loopt momenteel stage bij Boerenverstand. Hij houdt zich bezig met regeneratieve landbouw en onze projecten in de akkerbouw. Wil jij ook stage lopen bij Boerenverstand? Bekijk hier de mogelijkheden!

Kom jij ons team versterken?

Vacatures

Bekijk hier onze openstaande vacatures!

Producten & diensten

Samenwerken?

Boerenverstand is een adviesbureau dat op een praktische en innovatieve manier werkt aan een duurzamere landbouw: goed voor de aarde, voor het dier, voor de boer en de consument! Vanuit een duidelijke visie op de landbouw. We werken met voorlopers en een aantal boerencoaches! Bent u voor een van deze thema’s opzoek naar een expert of projectpartner, dan denken we graag met u mee.

Neem contact op