Direct naar content
< overzicht

Workshop-avond: Samenwerkingen tussen akkerbouw en veehouderij – de lessen uit de praktijk.

Een samenwerkingen tussen een akkerbouw- en veehouderij bedrijf kent vele voordelen. Zo heeft de veehouder (rust-) gewassen die goed in een akkerbouwrotatie passen, kan er binnen de samenwerking vervangers voor krachtvoer geteeld worden en biedt het een basis voor betrouwbare mest afzet- en aanvoer. Samenwerkingen kennen vele verschillende varianten en niet alles werkt voor iedereen. Bovendien biedt wet- en regelgeving vaak ook nog een uitdaging voor samenwerkende bedrijven. Tijdens deze workhop avond krijg je een overzicht van waar in de praktijk de kansen én uitdagingen liggen. Lees hieronder meer over de workshops en meld je via de button aan!

Locatie: Bloemendaalse Zeedijk 41, 4765 TB Zevenbergschen Hoek
Datum: 13 juli 2023 van 19:00-21:00 uur
Kosten: Gratis

Meld je hier aan voor de workshops!

Workshop #1: Samenwerkingen akkerbouw-veehouderij, wat leren we uit de praktijk? – Martijn Buijsse WUR

Martijn Buijsse begeleid het PAVex project, waar in verschillende gebieden in Nederland gewerkt wordt aan optimalisering en vernieuwende vormen van samenwerking in akkerbouw en veehouderij. Tijdens de eerste workshop geeft Martijn Buijsse (WUR) een overzicht van de lessen uit de praktijk en schetst hij een realistisch beeld van waar de uitdagingen én kansen liggen.

Workshop #2: Samenwerking in juridisch, fiscaal en GLB perspectief. Wat zijn de (on)mogelijkheden? Rob Heijs – Peeters Advies

In de tweede workshop gaan we verder in op kansen en de uitdagingen die samenwerking tussen veehouders en akkerbouwers kan bieden. Er wordt veel over gesproken en er is nog veel onduidelijk. Wat heeft perspectief, wat zijn de gevolgen en wat zijn de beperkingen? Hoe komen samenwerkende bedrijven hieruit? Rob Heijs van Peeters advies geeft een presentatie met de stand van zaken en geeft een beeld van welke keuzes bij samenwerkende bedrijven gemaakt kunnen worden.

 

Deze demonstratie is onderdeel van het project “win-win in Zevenbergschen Hoek” waarbij de zoektocht tussen economisch en ecologisch optimaal boeren centraal staat. Tijdens dit project worden diverse demonstraties en workshops georganiseerd. Lees op de project pagina meer over de Zevenbergschen Hoek.
Zevenbergschen Hoek
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!