Direct naar content
< overzicht

Tweede webinar in de cursus 'Gezonde productieve koeien met weinig eiwit!'

Vorige week was alweer het tweede webinar van de cursus ‘Gezonde productieve koeien met weinig eiwit!’. Deze cursus is een samenwerking van Boerenverstand met Kernpraktijken Rundvee, waarin melkveehouders in groepsverband aan de slag gaan met duurzame landbouw en gezonde koeien. Onder begeleiding van de eigen dierenarts en onafhankelijke experts op het gebied van rantsoenen, weidegang en economie, leren ze hoe je met minder eiwit een gezonde koppel koeien en goede productie kan behouden. Lees hier meer over de cursus.

Het tweede webinar was de afsluiting van de eerste ronde met praktijkbijeenkomsten, met op het hoogtepunt 190 kijkers en boeiende presentaties van de sprekers. Het was een mooie bijeenkomst gehouden op de voergang bij een van de deelnemende melkveehouders in Harmelen. Wim van de Geest liet zien welke financiële voordelen er te halen zijn uit kringlooplandbouw, óók als de derogatie straks verdwijnt. Erik Smale vertelde hoe met een slim rantsoenplan optimaal voordeel uit eigen land gehaald kan worden en hoe dit ten goede komt aan de diergezondheid van de koppel. En Thijs van Gasteren ging samen met melkveehouder Gerwin Bruijnes in gesprek over de ervaringen in de praktijk. We hopen dat iedereen er veel van heeft kunnen opsteken om (nog meer) gezond en rendabel te gaan voeren deze winter!

De cursus 'Gezonde productieve koeien met weinig eiwit!' is een samenwerking van Boerenverstand en Kernpraktijken, lees meer over de cursus op de website van Kernpraktijken Rundvee.
Naar Kernpraktijken Rundvee
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!