Direct naar content
< overzicht

Terugblik: Bodempodcast praktijkmiddag op 15 maart! - Melkveehouderij

In de Bodempodcast is er veel verteld over bodemkwaliteit en bodembeheer. Afgelopen 15 maart was het tijd om dit ook in het veld te bekijken! Daarom werd er een Bodempodcast praktijkmiddag georganiseerd, waarbij deze editie gericht was op melkveehouders. Tijdens deze middag vertelden bodemkundigen uit de podcast, Coen ter Berg en Pieter Struyk van het Louis Bolk Instituut, waar je als melkveehouder in het voorjaar op moet letten. Daarnaast gingen de melkveehouders samen met de experts het veld in om hier profielkuilen te graven.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag waarin men veel van elkaar heeft geleerd. Benieuwd naar hoe de dag is verlopen? Bekijk de after movie hieronder!

De aftermovie

 

Minder tijd om een volledige video te bekijken? Zie hieronder een sfeerimpressie van deze middag.

mijnbodemconditie.nl

Via mijnbodemconditie.nl kan je een gratis account aanmaken, wat toegang geeft tot de online cursus. Hier worden wekelijks de podcasts geüpload, en zal je op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwe aflevering verschijnt. Als je bent ingelogd kan je je vragen in de vraagbank stellen en eventuele extra informatie doormiddel van filmpjes of literatuur vinden.
Mijn Bodemconditie
Deze bijeenkomst werd georganiseerd in kader van het project POP3 Actieplan Kringlooplandbouw 2025 Utrecht-Oost en de Bodempodcast van Boerenverstand.
logos bodem
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!