Direct naar content
< overzicht

Podcast #6 De kringloopboeren in Midden-Delfland

Wat maakt dit gebied zo uniek? En wat heeft 15 jaar investeren in kringlooplandbouw tot zover gebracht?

In deze aflevering van de Boerenverstand podcast hebben we het over de kringloopboeren in Midden-Delfland. In dit unieke open weidegebied gelegen tussen Rotterdam en Den Haag zijn melkveehouders hard nodig om het gebied open, groen en aantrekkelijk te houden met de koe in de wei.

Al ruim 15 jaar wordt intensief samengewerkt met de gemeente om een manier van boeren te stimuleren met minder verliezen, meer natuur, korte ketens en passend in het landschap. Zo zorgen ze niet alleen voor voedsel maar ook voor een open en groen landschap voor de 2 miljoen inwoners om hen heen. Wat maakt dit gebied zo uniek? En wat heeft 15 jaar investeren in kringlooplandbouw gebracht op het gebied van stikstof, natuur en waterkwaliteit? We gaan hierover in gesprek met melkveehouders uit het gebied Arnold van Adrichem en Gertjan Hooijmans, en Kees Boks, beleidsmedewerker landelijk gebied bij de gemeente Midden-Delfland. Beluister de podcast op onze podcast pagina!

Meer weten over het project ‘Duurzaam boer blijven’? https://www.middenindelfland.net/.

Naar de podcast pagina!
Boerenverstand podcast
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!