Direct naar content
< overzicht

Bodempodcast #15 Samenwerking veehouderij-akkerbouw: distels, twee-jarig grasklaver en het sluiten van kringlopen

Sinds vorige week zijn we weer begonnen met een nieuwe reeks van de Bodempodcast!

In deze aflevering van de Bodempodcast is het onderwerp de samenwerking tussen veehouderij- akkerbouwbedrijven en het effect hiervan op de bodem. Samen met Udo Prins van het Louis Bolk Instituut zijn we hiervoor te gast bij de proeftuin Pallandtpolder op Goeree Overflakkee waar Remco Wesdorp (akkerbouwer) en Huibert Groeneveld (melkveehouder) nauw samenwerken. In de podcast gaat het o.a. over de verschillende vormen van samenwerking die mogelijk zijn, hoe je bijvoorbeeld vlinderbloemige en grasklaver binnen een samenwerking nuttig in kan zetten en hoe je omgaat met ziekte- en plagendruk. Tot slot behandelen we natuurlijk ook het bodemdiertje van de week. Met dit keer de stikstofbindende Rhizobium bacterie!

Bij de aflevering van deze week hoort ook een video, bekijk deze hieronder!

Er zijn ondertussen al meerdere afleveringen in de online cursus verschenen. Geïnteresseerd geworden? Ga via hieronder naar mijnbodemconditie.nl en meld je aan!

mijnbodemconditie.nl

Via mijnbodemconditie.nl kan je een gratis account aanmaken, wat toegang geeft tot de online cursus. Hier worden wekelijks de podcasts geüpload, en zal je op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwe aflevering verschijnt. Als je bent ingelogd kan je je vragen in de vraagbank stellen en eventuele extra informatie doormiddel van filmpjes of literatuur vinden.
Mijn Bodemconditie
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!