Direct naar content
< overzicht

Themabijeenkomst Eiwit van eigen land voor CONO melkveehouders

Donderdag 8 november stond de laatste bijeenkomst binnen het thematraject ”Eiwit van eigen land”, voor melkveehouders van CONO Kaasmakers, op het programma. Deze keer op een veehouderijbedrijf in Medemblik. Dit was de 6e en tevens laatste groepsbijeenkomst.

Binnen dit thematraject zijn verschillende onderwerpen welke gericht zijn op het zoveel mogelijk benutten van eiwit van eigen land de revue gepasseerd. Onderwerpen als ruwvoerwinning, rantsoen optimalisatie en de Kringloopwijzer zijn besproken. Ook heeft een excursie plaatsgevonden naar Rijk Baltus, wie het lukt om veel eiwit van eigen land te oogsten.

Tijdens de bijeenkomst op 8 november zijn we verder ingegaan op verschillende stikstof- en eiwitcijfers in de Kringloopwijzer. Tijdens het bespreken van de resultaten werd duidelijk dat het bij een groot deel van de groep is gelukt om het ruw eiwitgehalte van het rantsoen te verlagen, dit was ook terug te zien in het ureum getal wat op veel bedrijven toch gedaald is. Ook is er op basis van de aangelegde voorjaarskuilen vooruitgekeken naar het winterrantsoen en zijn passende aanvullingen bij de verschillende veehouders besproken.

Naast dit thematraject hebben we ook nog twee andere studiegroepen van CONO mogen begeleiden met als onderwerpen ”Kringlooplandbouw” en ”Stikstof en koolstof kringloop op orde”. In 2023 hopen we weer van start te gaan met veehouders die graag meer willen leren over deze onderwerpen!

Meer weten over CONO? Neem een kijkje op de website!
CONO Kaasmakers
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!