Direct naar content
< overzicht

Terugblik: Bodempodcast praktijkmiddag op 29 maart! - Akkerbouw

In de Bodempodcast is er veel verteld over bodemkwaliteit en bodembeheer. Dit maal was het tijd om het ook in het veld te bekijken! Daarom werd er een Bodempodcast praktijkmiddag georganiseerd op 29 maart, dit maal speciaal voor akkerbouwers.

Tijdens deze middag hadden we twee bodemkundige te gast: Anna Zwijnenburg (van Kavel naar Tafel) en Leen Janmaat (Louis Bolk Instituut). Zij vertelden tijdens de bijeenkomst over praktische handvatten om met je bodemkwaliteit aan de slag te gaan in het voorjaar. Daarnaast gingen we ook het veld in om samen de bodemkwaliteit te (leren) beoordelen.

Bekijk de aftermovie hieronder!

 

Minder tijd om een volledige video te bekijken? Zie hieronder een sfeerimpressie van deze middag.

mijnbodemconditie.nl

Via mijnbodemconditie.nl kan je een gratis account aanmaken, wat toegang geeft tot de online cursus. Hier worden wekelijks de podcasts geüpload, en zal je op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwe aflevering verschijnt. Als je bent ingelogd kan je je vragen in de vraagbank stellen en eventuele extra informatie doormiddel van filmpjes of literatuur vinden.
Mijn Bodemconditie
Deze bijeenkomst werd georganiseerd in kader van het project Win-win Zevenbergschen Hoek en de Bodempodcast van Boerenverstand.
Scherm­afbeelding 2023-03-20 om 16.21.05
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!