Studenten Wageningen bezoeken Utrecht stad
Vandaag ben ik met een groep van zo’n 20 studenten van Wageningen Universiteit door Utrechtstad getogen om hen te laten zien wat er in Utrecht speelt op het gebied van lokale voedselproductie en streekproducten. “LOCAL FOOD IN THE CITY OF UTRECHT” Via de Vredenburg markt waar een van de kaashandelaren iets verteld heeft over de markt, de consumenten en de herkomst van de kazen. Daarna door naar Bakkerij Blom. De eigenaar (Theo Blom) heeft ons de oude bakkerij (in een modern jasje) laten zien midden in Utrecht (letterlijk de productie in een grachtenpand). Daarna zijn we koffie gaan drinken in Grand Hotel Karel V. Hier heeft Arie Bosma een toelichting gegeven op Lekker Utregs en een van de managers van Karel V heeft uitgelegd hoe zij met streekproducten werken. Ook ik heb mijn boerenbox laten zien als een voorbeeld om stad en platteland te verbinden. Daarna volgde een interessante discussie over lokale producten (kortweg: elitair, slow en exclusies vs lokaal, minder voedsel kilometers en herverbinding tussen stad en platteland). Een zeer succesvolle dag die zeker nog eens voor herhaling vatbaar is!