Direct naar content
< overzicht

De Bodempodcast van start!

“Steek je kop niet in het zand, maar kijk wel vaker onder de graszode”. De grasproductie van eigen land is sterk bepalend voor het bedrijfsrendement in de melkveehouderij. Grond is het duurste productiemiddel op het bedrijf. Maar wat weet je ervan? Vaak ken je de productiecijfers van een koe tot 2 cijfers achter de komma, maar weet je ook het organisch stofgehalte van je grasland?

Vanaf september starten we met een nieuwe cursus over duurzaam bodembeheer. Dit keer doen we dat niet d.m.v. webinars, maar via een reeks podcasts. Zo kun je meeluisteren en leren terwijl je bijvoorbeeld op de trekker zit of de hokken aan het uitmesten bent. Je kan volledig kosteloos deelnemen aan de cursus omdat we deze aan kunnen bieden met behulp van de SABE-regeling.

Tijdens deze podcastserie zullen verschillende onafhankelijke bodemexperts (o.a. Coen ter Berg en Nick van Eekeren) je alles vertellen over wat bodemkwaliteit precies is, hoe je dit in het veld kan bepalen en hoe jij jouw bodemkwaliteit kan verbeteren. Het wordt een praktische cursus boordevol kennis. Naast de podcasts zal er een online vraagbank ingericht worden waar jij jouw eigen vragen kunt stellen aan verschillende bodemkundigen over jouw bodem en jouw bedrijf.

Meld je nu aan voor de bodempodcast!

Ga naar de informatiepagina en schrijf je in
Mijn Bodemconditie
In de bodempodcast zullen we o.a. op de volgende onderwerpen ingaan:
  • Wat is bodemkwaliteit a.d.v. de 6 bodemaspecten (o.a. bodemleven, organische stof, beworteling en waterhuishouding)
  • Hoe lees en beoordeel je jouw bodemanalyses?
  • Hoe bepaal je jouw bodemkwaliteit in het veld en toon je verbetering aan?
  • Hoe kan je beloond worden voor het verbeteren van je bodemkwaliteit?
  • Praktische manieren om aan de slag te gaan met bodemverbetering