Direct naar content
< overzicht

Succesvolle start Smaakmakers Ijsseldelta

Op 12 januari zijn we van start gegaan met een traject waarbij boeren uit de Ijsseldelta worden omgevormd tot voedselmakers. Tijdens de drukbezochte aftrap werd het programma toegelicht. In 6 sessies worden ins-en outs besproken van het voedsellandschap, het idee, het geld, de vorm, de markt en hoe je product de wereld in kan.

.

Ruim 60 mensen waren aanwezig. Joris Lohman leidde de avond met een inspirerend verhaal over voedseltrends. Daarna vertelde David Klingen hoe hij met vallen en opstaan een nieuw product “Ghee Easy” in de markt heeft gezet. Mevrouw van Assen van de Vreugdehoeve wist in een korte tijd de zaal te inspireren met talloze voorbeelden van nieuwe producten of combinaties van bestaande producten. De Vreugdehoeve is zelf het voorbeeld hoe de familie Van Assen succesvol een hele onderneming rondom streekproducten heeft neergezet. Als laatste nam Alfons van Vlisteren van boerderij De Huppe ons mee hoe hij zorglandbouw met streekproducten heeft gecombineerd.

Enkele lessen vanuit de avond:

  • ga aan de slag met een klein gedeelte van je product (je melk, vlees, aardappelen of bijvoorbeeld tomaten)
  • maak iets unieks! met een eigen verhaal
  • zoek partners, probeer niet alles alleen te doen

Meer resultaten van de avond worden uitgewerkt en verschijnen later op onze site.foto1

Het programma “Smaakmakers van de Ijsseldelta” bestaat uit 6 dagen. Er is een flyer ontwikkeld waarin elke dag wordt toegelicht, deze is hier te downloaden!

Opgeven kan nog! De kosten voor het gehele traject bedragen 250 euro per persoon, inclusief lesstof, eten en drinken. Interesse? Stuur een e-mail naar: info@gcijsseldelta.nl