Direct naar content
< overzicht

Stageopdracht Nienke Hellinga

Sinds januari 2023 is Nienke Hellinga begonnen met haar masterscriptie bij Boerenverstand over de ontwikkeling van KPI’s voor waterkwaliteit en – kwantiteit in het kader van het project Biodiversiteitsmonitor akkerbouw Zuidwestelijke Delta. Zij stelt zich hieronder aan je voor!

Mijn naam is Nienke Hellinga en sinds januari schrijf ik in samenwerking met Boerenverstand mijn masterscriptie over de ontwikkeling van KPI’s voor waterkwaliteit en – kwantiteit in het kader van het project Biodiversiteitsmonitor akkerbouw Zuidwestelijke Delta.

Ik ben opgegroeid in Twente, maar voor mijn studie aan de Wageningen Universiteit ben ik een aantal jaar geleden verhuisd naar Wageningen. Daar heb ik eerst de Bachelor Plantenwetenschappen gevolgd en momenteel ben ik bezig met het laatste jaar van de Master Organic Agriculture. In mijn studie houd ik me vooral bezig met agro ecologie, waarbinnen ik landbouwkundige en biologische kennis combineer met sociale en maatschappelijke kennis.

Mijn passie combineren van verschillende disciplines om complexe vraagstukken op te lossen komt goed van pas in de scriptie die ik momenteel aan het schrijven ben. In deze scriptie focus ik mij op het vertalen van de watervraagstukken gerelateerd aan de akkerbouw in de Zuidwestelijke Delta naar KPI’s voor waterkwantiteit en -kwaliteit. Met deze KPI’s kunnen akkerbouwers dus een bijdrage leveren aan het behalen van de waterdoelen in het gebied. Daarnaast zal ik mij richten op het demonstreren van een evaluatiemethode waarmee de prestaties van akkerbouwers op de KPI set met elkaar vergeleken kunnen worden.

Wil je meer weten over mijn onderzoek? Ik ben bereikbaar op stagiaire@boerenverstand.nl

Lees hieronder over het project in de Zuidwestelijke Delta.

Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!