Direct naar content
< overzicht

Speurtocht naar de koloniale kringloopboer: aftrap in Valthermond

Het EZ praktijknetwerk “Koloniale Kringloopboeren” is ingediend door drie melkveehouders in de Drentse veenkoloniën en goedgekeurd! Wij trappen af op 29 augustus a.s. tijdens de KANON praktijkdag BODEM op het PPO proefbedrijf KOMPAS in Valthermond.Deze dag is bedoeld voor akkerbouwers en melkveehouders inclusief toeleveranciers en afnemers van producten aan deze sectoren in Noord-Oost Nederland. Maar ook bedoeld voor loonwerk en iedereen die bij bodembeheer in de landbouw betrokken is. Bekijk hier de uitnodiging.

Kringloopboeren verdienen meer!

Bezoek onze stand om inspiratie op te doen hoe de bodem – plant – dier – mest kringloop verder gesloten kan worden. We laten u zien hoe u eenvoudig een Bodem Conditie Score kunt maken van u bodem. We vertellen alles over de optimale benutting van drijfmest, bijvoorbeeld door de inzet van de DuoSpray mesttank. We laten u de mogelijkheden zien van de kringloopaanpak op uw eigen bedrijf (studiegroepen, kringloopwijzer, rantsoenwijzer, etc.). Tevens werken wij aan een win-win situatie waarin akkerbouwers samenwerken met melkveehouders, benieuwd hoe we dit gaan doen?

Wat valt er te zien?

– Demonstratie van de BodemConditieScore door bodemkundige Ruben Borge van Boerenverstand.
Klaas Wolters aanwezig in de stand met de DuoSpraymachine
– Diverse achtergrondmaterialen
Frank Verhoeven en Erik Smale zijn aanwezig in de stand

Wij verloten Boerenverstand T-Shirts onder degene die het meest originele en realistische idee heeft hoe melkveehouders en aerbouwers beter kunnen samenwerken!!Praktijknetwerk Koloniale Kringloopboeren wordt gefinancierd vanuit de praktijknetwerkregeling en werkt samen met o.a. Wageningen UR en de stichting MEI Groningen. In dit praktijknetwerk willen wij van de veenkoloniale boeren, koloniale kringloopboeren maken! Met een serie “schop in de grond” bijeenkomsten gaan we de hernieuwde dialoog tussen melkveehouders onderling, melkveehouders en akkerbouwers en gebiedspartijen oppakken. Nieuwe kansen in het GLB verder verkennen en bottlenecks te lijf door de bodem waarop geboerd op originele wijze weer centraal te zetten.