Direct naar content

Aangenaam! Mijn naam is Simon Doornenbal, 24 jaar oud en woonachtig op het melkveebedrijf van mijn ouders in Linschoten, Utrecht. Al van jongs af aan wist ik zeker dat ik boer wilde worden en ik hoop dan ook in de toekomst het melkveebedrijf van mijn ouders over te nemen. Daarnaast zet ik mij graag in voor de verduurzaming van de sector en geloof ik dat we met goed vakmanschap een heel eind kunnen komen.

Na het afronden van de MBO-opleiding melkveehouderij aan het Wellantcollege in Houten ben ik gestart aan de Bachelor opleiding Agrarisch Ondernemerschap Dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. In Dronten heb ik een erg mooie studententijd gehad en veel kunnen leren over alles wat te maken heeft met de melkveehouderij.

Met name het vierde leerjaar, waarin ik de minoren Veevoeding & gewas en Ondernemen met Natuur volgde en daarnaast stageliep bij Boerenverstand, was voor mij erg leerzaam. Na de stage ben ik één dag per week aan de slag gegaan voor Boerenverstand en betrokken geweest bij de Online Rantsoencursus, waar melkveehouders online kunnen leren zelf hun rantsoen samen te stellen. Dit combineerde ik met het schrijven van mijn afstudeerwerkstuk en werk op verschillende melkveebedrijven. Nu ik inmiddels afgestudeerd ben, ga ik vier dagen per week aan de slag bij Boerenverstand en zal ik mij voornamelijk bezighouden met projecten rondom veevoeding en de doorontwikkeling van de rantsoenwijzer.

Ik kan mezelf omschrijven als een rustig persoon, welke veel waarde hecht aan contact met andere. Daarnaast houd ik ervan om netjes en gestructureerd te werken en als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook helemaal voor.

Ik heb erg veel zin om met mijn nieuwe functie bij Boerenverstand aan de slag te gaan.

Bij Boerenverstand ben ik te bereiken via simon@boerenverstand.nl en 06-83392817

Wie weet tot snel,

Vriendelijke groet,

Simon