Direct naar content
< overzicht

Podcast #3 Eindejaarspodcast: Terugblikken op afgelopen jaar en vooruitzicht 2023

We kijken terug op wederom een bewogen jaar. Het lijkt de laatste tijd dat oplossingen “in het midden” niet zo sexy meer zijn. Het landschap polariseert verder. Boerenverstand houdt het graag bij de inhoud. Want ja, er zijn grote opgaves en ja, iedereen kan op zijn eigen manier bijdragen aan oplossingen. We pleiten voor een ontnuchtering van het debat en hopen dat het over de inhoud en over oplossingen blijft gaan, inclusief betere verdienmodellen voor de boer! Het systeem van Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) en de daaraan gekoppelde waarderingen en beloningen leent zich daar goed voor. Soms lijkt het alsof we met elkaar weer dezelfde taal moeten leren spreken. Want we lullen wat langs elkaar heen in dit land. En in de tussentijd zien we steeds meer boeren afhaken. Dat moet echt anders! Boerenverstand kijkt terug op een jaar waar we actief waren van Zeeland tot Drenthe, van landelijke overheid tot gemeente en van akkerbouw tot melkvee. Er is een behoorlijk fundament gelegd voor de KPI aanpak. Een aanpak die wat ons betreft in 2023 op steeds meer plekken leidt tot meer waardering en vooral tot beloning van duurzaam presterende boeren! Niet lullen, maar poetsen! Wij gaan er weer voor!

In deze aflevering van de podcast van Boerenverstand Onderzoek en Advies gaat Wouter de Jong in gesprek met het team van Boerenverstand. Ze nemen u mee in hun werkzaamheden van het afgelopen jaar. Hier worden de verschillende projecten waar het team in betrokken is besproken en waar het team tegenaan is gelopen of juist grote stappen in heeft kunnen maken. Ook nemen ze u mee waar het team het komende jaar mee bezig gaat. Beluister de podcast via deze pagina op onze website!

Naar de podcast pagina!
Boerenverstand podcast
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!