Direct naar content
< overzicht

Melkveehouders Midden Delfland sluiten succesvol studieseizoen af met kringloopcertificaat

Midden Delfland wordt gekenmerkt door een open agrarisch gebied. Om dit te behouden speelt de melkveehouderij met haar graslanden en koeien een belangrijke rol. De melkveehouders in Midden Delfland hebben de handen in een geslagen om hun bedrijven verder te verduurzamen en zijn het programma “Kringloopboeren Midden Delfland” gestart.Op 23 april kwamen de melkveehouders naar de stad Rotterdam waar wethouder Govert van Oort hen aanmoedigde de verbinding tussen stad en platteland te versterken. Betere en efficiëntere productie, met meer opbrengst, kan volgens dhr. Van Oort prima gecombineerd worden met natuurbeheer. Tijdens deze bijeenkomst ontvingen de melkveehouders een kringloopcertificaat, hiermee zijn hun duurzaamheidsprestaties voor iedereen inzichtelijk gemaakt.

Het Kringloopcertificaat beoordeeld de prestaties, op het gebied van lucht-, water- en bodemkwaliteit, klimaat en footprint, op een schaal van basis tot platina. In 2014 zijn goede resultaten behaald, mede door het lange groeiseizoen. Verschillende melkveehouders scoorde op meerdere vlakken goud of platina. In studiegroepen blijven de bedrijven elkaar motiveren elk jaar weer te verbeteren.

Ook na de uitreiking van de certificaten hebben de melkveehouders nog wat bijgeleerd. Zo maakte ze bij uit je eigen stad kennis met visteelt en het interessante business model van moestuincursussen voor de mensen uit Rotterdam. Nieuwe inspiratie voor de melkveehouders om de verbinding met de stad te zoeken.

Klik hier voor meer informatie over de boeren in Midden Delfland.