Direct naar content
< overzicht

#hooidag: Help de Natuurhoeve boer om het hooi binnen te halen op 6 juli

Na het succes van vorig jaar, organiseert De Natuurhoeve bij goed weer op zaterdagmiddag 6 juli de #Hooidag. Iedereen wordt voor dit oer-Hollandse spektakel uitgenodigd om een handje mee te helpen bij één van de Natuurhoeve boeren in het Groene hart. Hooi is goed voor de koe, maar voor de boer een inspannende klus, daarom is alle hulp welkom. Onder het motto van vele handen maken licht werk, wordt het hooi binnengehaald van het land. Afsluitend is er nog een borrel met toetjes op de boerderij en bovendien krijgt iedereen een verrassing mee naar huis.

Hooibalen worden geperst van gras dat 4 à 5 dagen van te voren wordt gemaaid. De balen liggen verspreid door het weiland en worden tijdens de hooidag op een platte kar achter een trekker opgestapeld. De dag wordt begeleid door ervaren mensen en een speciale fitnessinstructeur zorgt voor een goede warming up en uitleg van de juiste hooibouw-techniek. Er wordt veel afgewisseld, zodat er genoeg tijd is om te ontspannen tussen de werkzaamheden door en te genieten van de omgeving. Gezinnen met kinderen zijn ook van harte welkom om kennis te maken met het leven op de boerderij en kinderen kunnen bovendien hun melkdiploma halen.

Datum: zaterdagmiddag 6 juli van 14.00 tot 18.00 uur (inclusief een borrel en toetjes aan het eind).
Locatie: Boer John Benschop in Haastrecht
Schrijf je in via deze link en twittert het voort!

LET OP: Omdat we het hooi alleen binnen kunnen halen als het hooi droog genoeg is, maken wij op woensdag 3 juli op de website bekend of de hooidag definitief door gaat. Deelnemers ontvangen dan ook per e-mail de bevestiging met nadere informatie en een routebeschrijving. Mocht het vanwege het weer niet door gaan, dan zullen later in de zomer een nieuwe datum prikken.