Direct naar content
< overzicht

Bodempodcast #6 Bodemstructuur: Stalmest, diepe verdichting en groenbemester als volwaardige teelt

”Als je gronden hebt die makkelijk verdichten, stimuleer dan alsjeblieft het bodemleven!”
Aldus Coen ter Berg in de 6de aflevering van de Bodempodcast.

 

De bodempodcast bestaat uit een serie van 18 podcasts waarin we met verschillende onafhankelijke bodemexperts in gesprek gaan. In deze zesde aflevering van de bodempodcast gaan we het hebben over bodemstructuur. Dit doen wij samen met Coen ter Berg. We zijn te gast bij Maik Verwer, akkerbouwer in Kraggenburg, Noordoostpolder. Coen verteld ons over het belang van bodemstructuur, de verschillende risicofactoren die voor structuurbederf kunnen zorgen en hij legt ons uit wat het belang is van bodemleven en beworteling als je je bodemstructuur voor de langere termijn wilt verbeteren. Daarnaast verteld Maik ons over zijn ervaringen en hoe hij zijn bedrijf vormgeeft. We gaan ook weer het veld in om een profielkuil te graven in een veld pootaardappelen. Beluister de aflevering hieronder!

Er zijn ondertussen al meerdere afleveringen in de online cursus verschenen. Geïnteresseerd geworden? Ga via hieronder naar mijnbodemconditie.nl en meld je aan!

mijnbodemconditie.nl

Via mijnbodemconditie.nl kan je een gratis account aanmaken, wat toegang geeft tot de online cursus. Hier worden wekelijks de podcasts geüpload, en zal je op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwe aflevering verschijnt. Als je bent ingelogd kan je je vragen in de vraagbank stellen en eventuele extra informatie doormiddel van filmpjes of literatuur vinden.
Mijn Bodemconditie
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!