Direct naar content
< overzicht

Bodempodcast #10 Maatregelen melkveehouderij: weidegang, alternatieve teelten op veen en wat is nieuw Nederlands Landgebruik?

Kweek maaien is kweek zaaien. Kweek weiden is kweek bestrijden!

Er staat wederom een nieuwe aflevering van de bodempodcast online. Dit keer is het onderwerp bodemmaatregelen voor melkveebedrijven. We zijn te gast op Kennis Transfer Centrum Zegveld, waar Pieter Struyk (Louis Bolk Instituut) en Karel van Houwelingen (KTC Zegveld) ons vertellen over hoe je via management goed voor je bodem kan zorgen. Het gaat dan over optimaal landgebruik, opties voor drainage, het belang van weidegang, hoe je kruidenrijk grasland kan laten slagen en alternatieve teelten voor veen. Ook gaan we wederom het veld in, dit keer om een veenbodem te beoordelen. Tot slot is het tijd voor het bodemdier van de week, met ditmaal de springstaart.

Er zijn ondertussen al meerdere afleveringen in de online cursus verschenen. Geïnteresseerd geworden? Ga via hieronder naar mijnbodemconditie.nl en meld je aan!

mijnbodemconditie.nl

Via mijnbodemconditie.nl kan je een gratis account aanmaken, wat toegang geeft tot de online cursus. Hier worden wekelijks de podcasts geüpload, en zal je op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwe aflevering verschijnt. Als je bent ingelogd kan je je vragen in de vraagbank stellen en eventuele extra informatie doormiddel van filmpjes of literatuur vinden.
Mijn Bodemconditie
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!