Direct naar content
< overzicht

Coöperatie de Oorsprong

Bij coöperatie De Oorsprong draait alles om smaak. In een prachtige kapschuur met glazen pui maken onze producenten op ambachtelijke wijze smakelijke, biologische producten. Zij maken gebruik van authentieke bereidingswijzen uit eigen land, maar ook uit Italië, Frankrijk en Zwitserland. Alle producten van De Oorsprong zijn natuurlijk, duurzaam en zonder concessies gemaakt.

Kenmerkend voor De Oorsprong is dat bezoekers met eigen ogen kunnen zien hoe de producten worden gemaakt. Je ziet dan ook veel glas in de kapschuur, waar de winkel en de werkplaatsen zijn gevestigd. Vanuit de winkel of vanaf de galerij op de eerste verdieping kun je in alle werkplaatsen kijken. Je kunt zien en meemaken hoe de bakker zijn brood bakt in takkenbosgestookte ovens, hoe de kaasmakers de melk in koperen ketels verwerken en hoe de slager zijn worsten en hammen maakt.

Ook de oorsprong van onze producten is zichtbaar, wanneer je een wandeling maakt door onze prachtige groente- en kruidentuin en langs onze runderen, geiten en varkens. Zowel de rassen van de groenten als van ons vee zijn gekozen vanwege de bijzondere smaak.

De mensen van de Oorsprong vertellen graag over hun vak en, nog belangrijker, laten hun producten graag proeven. In Proeverij De Oorsprong kun je genieten van gerechten die zijn bereid in houtgestookte ovens, uiteraard met onze eigen producten. De Oorsprong is een culinaire en ambachtelijke belevenis en een bijzondere setting voor allerlei activiteiten. Proef en beleef!