Direct naar content
< overzicht

Bodempodcast praktijkmiddag!

U bent van harte uitgenodigd op de tweede praktijkmiddag van de Bodempodcast op woensdagmiddag 29 maart!

In de Bodempodcast hebben we al veel gehoord over bodemkwaliteit en bodembeheer. Nu wordt het eens tijd om het ook in het veld te bekijken!

Daarom nodigen we je van harte uit voor de Bodempodcast praktijkmiddag op 29 maart, dit maal met de focus op de akkerbouw.

Tijdens deze middag hebben we twee bodemkundige te gast: Anna Zwijnenburg (van Kavel naar Tafel) en Leen Janmaat (Louis Bolk Instituut). Zij zullen je tijdens de bijeenkomst praktische handvatten geven om met je bodemkwaliteit aan de slag te gaan in het voorjaar. Daarnaast gaan we ook het veld in om samen de bodemkwaliteit te (leren) beoordelen. Ook is er ruimte voor vragen aan de experts. Deelname aan de middag is kosteloos, maar er let op: er is beperkt plek!

Wanneer: Woensdagmiddag 29 maart vanaf 14:15 tot 16:50.

Waar: Akkerbouwbedrijf Dingeman Burgers – Bloemendaalse Zeedijk 41, 4765 TB, Zevenbergschen Hoek.

Meld je aan voor de praktijkmiddag!

Programma:

Vanaf 14:15 uur inloop met koffie. Start programma om 14:30.

14:30 Start en welkomstwoord

– Presentatie: bodembeheer in het voorjaar – winst en aandachtspunten

– Vragen en stellingen

– Veldbezoek: profielkuilen graven en bodem leren beoordelen

16:50 Vragen en afsluiting

Als onderdeel van het programma gaan we ook het veld in dus zorg voor stevige schoenen/ laarzen en warme kleding. Tijdens deze praktijkmiddag worden er video-opnames gemaakt.

Interesse? Geef u op via deze link of d.m.v. een mail naar bart@boerenverstand.nl Let op: Vol=Vol!

mijnbodemconditie.nl

Via mijnbodemconditie.nl kan je een gratis account aanmaken, wat toegang geeft tot de online cursus. Hier worden wekelijks de podcasts geüpload, en zal je op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwe aflevering verschijnt. Als je bent ingelogd kan je je vragen in de vraagbank stellen en eventuele extra informatie doormiddel van filmpjes of literatuur vinden.
Mijn Bodemconditie
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in kader van het project Win-win Zevenbergschen Hoek en de Bodempodcast van Boerenverstand.
Scherm­afbeelding 2023-03-20 om 16.21.05
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!