Direct naar content
< overzicht

Bodempodcast #8 Bemesting: het klei-hummuscomplex, precisiebemesting en 7de actieprogramma nitraat

Moet je een slechte plek op een perceel juist meer of minder bemesten? Marianne Hoogmoed (Louis Bolk Instituut) verteld er meer over in aflevering 8 van de Bodempodcast.

In deze podcast hebben we het samen met Marianne Hoogmoed van het Louis Bolk Instituut over het onderwerp bemesting. We zijn te gast bij het akkerbouwbedrijf van Corine de Winter in Kruisland, Noord-Brabant. Marianne vertelt ons over het effect van verschillende bemestingssoorten op de bodem en hoe je hiermee kan sturen. Daarnaast gaat het onder andere over precisiebemesting (zonder robots en drones) en welke winst hiermee te behalen valt. Ook gaan we in op vragen als: moet je dat ene perceel dat het lastig heeft minder opbrengt nu juist minder of meer bemesten? Tot slot gaan we uiteraard ook weer met de schop in de hand het veld in om de bodemkwaliteit te beoordelen. Beluister de aflevering hieronder!

Er zijn ondertussen al meerdere afleveringen in de online cursus verschenen. Geïnteresseerd geworden? Ga via hieronder naar mijnbodemconditie.nl en meld je aan!

mijnbodemconditie.nl

Via mijnbodemconditie.nl kan je een gratis account aanmaken, wat toegang geeft tot de online cursus. Hier worden wekelijks de podcasts geüpload, en zal je op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwe aflevering verschijnt. Als je bent ingelogd kan je je vragen in de vraagbank stellen en eventuele extra informatie doormiddel van filmpjes of literatuur vinden.
Mijn Bodemconditie
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!