Direct naar content
< overzicht

Bodempodcast #17 omschakelen biologisch: vakmanschap, vruchtwisseling en van onkruidbestrijding naar onkruidbeheersing

In december 2022 is door de minister het Biologisch Actieplan gelanceerd met als doelstelling 15% biologische landbouw in 2030. Maar wat komt er eigenlijk kijken bij omschakelen?

 In de nieuwe aflevering van de Bodempodcast leer je er alles over. We zijn te gast bij biologisch melkveehouder Pieter Boons in Raamsdonk samen met Hanna Pluimes van Voor Bio. In de podcast komen de verschillende aspecten van een biologische bedrijfsvoering voorbij. Hoe kom je toe zonder kunstmest en wat is hierin de rol van grasklaver? Hoe ga je van onkruidbestrijding naar onkruidbeheersing en wat betekend dat eigenlijk? Ook hebben we het over de verschillende vormen van weidegang en welke (financiële) winst hiermee te halen valt. Tot slot bespreken we ook weer het bodemdiertje van de week, met dit keer de Mycorrhiza schimmel.

 

Er zijn ondertussen al meerdere afleveringen in de online cursus verschenen. Geïnteresseerd geworden? Ga via hieronder naar mijnbodemconditie.nl en meld je aan!

mijnbodemconditie.nl

Via mijnbodemconditie.nl kan je een gratis account aanmaken, wat toegang geeft tot de online cursus. Hier worden wekelijks de podcasts geüpload, en zal je op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwe aflevering verschijnt. Als je bent ingelogd kan je je vragen in de vraagbank stellen en eventuele extra informatie doormiddel van filmpjes of literatuur vinden.
Mijn Bodemconditie
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!