Direct naar content
< overzicht

Bodempodcast #12 Bodem en klimaat: agroforestry, CO2 credits en nieuwe verdienmodellen

Welke rol kan agroforesty spelen in het toekomstbestendig maken van landbouwbedrijven? 

Er staat weer een nieuwe aflevering van de bodempodcast online! In de aflevering van deze week hebben we over het veranderend klimaat, hoe je je bedrijf én bodem hierop voorbereid en welke nieuwe verdienmodellen hierin mogelijk zijn. Evert Prins (Louis Bolk Instituut) neemt ons mee in zijn verhaal en verteld ons bovendien meer agroforestry. We zijn te gast bij Rick Huis in ’t Veld uit Lettele, Overijssel, die al meerdere jaren werkt aan het inpassen van agroforestry in zijn bedrijf. Hij vertelt ons veel over zijn ervaringen en biedt een frisse kijk op dit onderwerp. In de podcast leer je wat agroforestry nou precies is, welke varianten er bestaan en wat de voordelen ervan kunnen zijn. Uiteraard gaan we ook het veld in om een agroforestry perceel te bekijken en behandelen we weer het bodemdier van de week, met dit keer: de mijt!

Er zijn ondertussen al meerdere afleveringen in de online cursus verschenen. Geïnteresseerd geworden? Ga via hieronder naar mijnbodemconditie.nl en meld je aan!

mijnbodemconditie.nl

Via mijnbodemconditie.nl kan je een gratis account aanmaken, wat toegang geeft tot de online cursus. Hier worden wekelijks de podcasts geüpload, en zal je op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwe aflevering verschijnt. Als je bent ingelogd kan je je vragen in de vraagbank stellen en eventuele extra informatie doormiddel van filmpjes of literatuur vinden.
Mijn Bodemconditie
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!