Direct naar content
< overzicht

Haal meer uit uw eigen melk

Boerenverstand werkt samen met PMD om meer uit uw eigen melk te halen. Hoe mooi is het om te zien dat de melk van uw koeien, verwerkt tot kaas, yoghurt of andere producten, zijn weg vindt naar de consumenten in uw regio. Een weg waarmee u minder afhankelijk bent van de massa-melkprijs en u uw unieke zuivel zelf kunt vermarkten. Echter de “onzekerheid” en de initiële investeringen die gemoeid zijn met het opzetten van een eigen zuivelverwerkingslijn kunnen u soms nog wel eens aan het twijfelen brengen. Niet geheel vreemd uiteraard. Immers u gaat zich op een zeer competitieve markt begeven, nl die van u en ik, de consumentenmarkt.

Speciaal voor die groep ondernemende melkveehouders die wel heel graag willen maar nog de nodige “vraagtekens” hebben, heeft PMD de MILKIWAY-400 ontwikkeld. Dat is een singel pasteurisatie unit met een batchverwerkingscapaciteit van 400 Liter. Geschikt voor het maken van de volgende producten:

  • Volle consumptiemelk
  • Volle roer- en standyoghurt
  • Volle kwark
  • Echte boerenboter
  • Echter boerenkarnemelk

Boerenverstand is samen met FoodHub bezig met een traject Smaakmakers, bijvoorbeeld hier in De Ijsseldelta. Een mooie start om u te oriënteren op het product, de doelgroep, de uitstraling van het product, etc. Neem eens contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.