Direct naar content
< overzicht

Gezonde productieve koeien met weinig eiwit

Het afgelopen jaar heeft Boerenverstand in samenwerking met de dierenartsen van Kernpraktijken Rundvee een cursus georganiseerd over duurzame landbouw en hoe je met minder eiwit gezonde koeien en productieve koeien kan blijven melken. Ruim 270 melkveehouders verspreid over heel Nederland hebben deelgenomen. Na 4 webinars en 3 praktijkbijeenkomsten is het project nu afgesloten. We kijken terug op een leerzame periode waarin veehouders en dierenartsen samen veel geleerd hebben op het gebied van rantsoenen, eiwit en economie. In het vakblad Veearts is een bericht verschenen over het project. Lees het artikel hieronder.

Naar het artikel
Scherm­afbeelding 2023-05-26 om 14.16.31
Scherm­afbeelding 2023-05-26 om 14.16.44
Het project ‘Gezonde productieve koeien met weinig eiwit’ wordt gefinancierd doormiddel van de SABE-regeling van het ministerie van LNV.
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!