Direct naar content
< overzicht

Brabantse Biodiversiteitsmonitor Graasdierhouderij Pilot van start!

Boerenverstand doet voorzet voor Biodiversiteitsmonitor Graasdieren!

Wegens het succes van de Brabantse Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij en Akkerbouw, waarbij agrarisch ondernemers een score kunnen krijgen voor hun duurzaamheidsprestaties, wordt er een inventarisatie gedaan voor de ontwikkeling van een Brabantse Biodiversiteitsmonitor Graasdierhouderij (BBG).

Adviesbureau Boerenverstand gaat in opdracht van Brabants Bodem (een samenwerking van onder andere Brabants Landschap, de waterschappen, ZLTO, Brabantse Milieufederatie en de provincie Noord-Brabant) een set KPI’s (kritische prestatie indicatoren) ontwikkelen, die inzicht geeft in de duurzaamheidsscore op zoogkoe-, schapen-, geiten (met weidegang)- en overige graasdier bedrijven. Deze KPI’s worden zoveel mogelijk gebaseerd op de KPI’s van de bestaande Brabantse Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij en de landelijke KPI-kernset die in ontwikkeling is.

In april 2024 is de pilot BBG gestart, waarin samen met praktijkbedrijven, sectorpartijen, de provincie Noord-Brabant en Staatsbosbeheer data en ervaringen gedeeld worden. Dit project zal lopen tot halverwege juli 2024 en heeft als doel om een werkbare set KPI’s te ontwikkelen voor graasdierhouders. Deze pilot geeft een indicatie van de haalbaarheid voor een biodiversiteitsmonitor graasdierhouderij.

Lees meer over het project op de website van Landbouw en voedsel Brabant
Naar Landbouw en voedsel Brabant
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!