Direct naar content
< overzicht

Aftrap van het mestseizoen - NOS Met het Oog op Morgen

“Om de kringloop te sluiten, moet je de mest opwaarderen en de kunstmest eruit zien te halen.”

Afgelopen woensdagavond was Frank Verhoeven te gast bij NPO Radio 1. Hier ging hij in gesprek over de start van het mestseizoen in Nederland, en de mestwetgeving vanuit Brussel; het einde van de derogatie. Door de strengere wetgeving is dit een ander seizoen dan de voorgaande jaren.

Voor het filmpje en het verdere verhaal van Frank klik hier: Naar NPO

"We bemesten om gewassen te laten groeien, dat gaat tegelijk op met het seizoen", vertelt Frank Verhoeven in NOS Met het Oog op Morgen. "Als het warm wordt in het voorjaar, moet de mest op het land. Dan voedt je de bodembacteriën en het bodemleven. Vervolgens krijg je de opbrengst. Dus het mestseizoen begint als het voorjaar wordt." De komende 2 weken zullen veel boerenbedrijven mest te verspreiden over hun land. Beluister en lees meer op NPO!
Aftrap van het mestseizoen
Boerenverstand helpt je graag met landbouw-gerelateerde vraagstukken. Wil je oplossingen die echt aansluiten bij de praktijk? Of wil je de nodige inspiratie voor de toekomst van ons eten? Zoek je innovatie? En wil je beleid dat breder gedragen wordt? Onze projecten en diensten zorgen dat je verder komt. Geïnteresseerd geworden?
Neem contact met ons op!